Kahve; Bakım ve Hasat

Kahve; Bakım ve Hasat

Kahve; Bakım ve Hasat

   
Kahve Kirazları hasatta toplanır. İki çekirdeği vardır, işlendikten sonra kahve çekirdeği haline gelir. Ticari olarak yetiştirilen iki temel kahve ağacı türü bulunur; Arabica ve Robusta. Robusta çok verimli, zararlılar ve hastalıklara karşı dayanıklıdır, verdiği kahve kirazlarının lezzeti oldukça sadedir. Fideler birkaç ay fidanlıkta büyütüldükten sonra kalıcı yerlerine dikilir. Üreticiler Arabica çekirdeklerinden yapılan kahvenin mükemmel bir tada sahip olduğunu söylerler. Bakım şartları kahvenin kalitesini etkiler. Çiçeklerle kirazlar;güçlü rüzgarlara, güneş ışınlarına ve dona karşı hassastır.
   Yılın hangi ayı olursa olsun Arabica ve Robusta dünyanın bir yerlerinde hasat edilir. Bazı ülkeler ve bölgelerde yılda sadece bir, bazılarındaysa iki kez hasat yapılır. Diğer bölgelerde sezon uzundur yaklaşık bir yıl sürer. Tür ve çeşitlerine göre ağaçların boyu iki-üç metreyi bulur. Ancak budanarak bir buçuk metreye indirilir. Böylece hasat elle kolaylıkla yapılır. Hasatta çalışanlar kirazların sadece en olgunlarını toplarlar. Hasat sezonu boyunca ağaçlar birden fazla kere elden geçirilir, kirazlar olgunlaştıkça toplanır. Bazı ülkelerde hasat makineyle yapılır. Dallar makine yardımıyla dikkatlice sallanır, en olgun kirazlar döküldükten sonra toplanır.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.